Magunkról Tevékenységeink Fajtaismertető Képgaléria Árlista Újdonságaink Cikkeink
 

Palesits

Faiskolai Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 
 

Fajtaismertető

Almatermésűek
Csonthéjas termésűek
Egyéb fajtaleírások

Jonkheer van Tets

Június végén érő, erőteljesen felfele törő növekedésű, nagy bogyójú, hosszú fürtű fajta. Igen bőtermő, nem betegségérzékeny.

Detvan

Szlovák nemesítésű fajta, kb. 1 héttel a Jonkheer után érik, szintén erőteljesen felfele törő növekedésű, nem betegségérzékeny fajta, a fürthossz nagyobb, mint a Jonkheer-é.

Rolan

Július közepén érik, igen nagy bogyójú és különösen hosszú fürtű fajta, erős növekedésű a bokra, sövény nevelési forma számára ideális.

Telake

Josef Kiefer nemesítette (Ortenberg) a Jonkheer és a Red Lake fajták keresztezésével. Július közepén, kb. 1 héttel a Jonkheer után érik. Betegségellenálló, bőtermő, jó ízű fajtaújdonság, minden értékesítési csatorna számára ajánlott. A fürtkocsány igen hosszú, ezáltal a szedési teljesítmény igen nagy. A nagy, középpiros, kemény bogyók igen jó ízűek, sokáig a bokron maradnak, nem peregnek. A bokor középerős növekedésű, laza felépítésű, nem hajlamos levélfoltbetegségekre.

Rovada

Július végén érő fajta, bogyója igen nagy méretű, fürtje hosszú, a gyümölcsök igen jól tárolhatók. Nem betegségérzékeny fajta.

Tatran

Szlovák nemesítésű fajta, kb. a Rovada-val egyidőben érik, bőtermő, felfele törő növekedésű, hosszú fürtű fajta.

Rosetta

Augusztus elején érő, hosszú fürtű, nagy bogyójú fajta, jó szedési teljesítményt biztosít. Lisztharmatrezisztens.