Magunkról Tevékenységeink Fajtaismertető Képgaléria Árlista Újdonságaink Cikkeink
 

Palesits

Faiskolai Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 
 

Fajtaismertető

Almatermésűek
Csonthéjas termésűek
Egyéb fajtaleírások

Autumn Bliss (Blissy)

Az éves vesszői erősen tüskések, egyenesen növők, támrendszerként csak egyszerű dróthálóra van szüksége. Termése nagy, tompa kúp alakú, színe halvány pirosból sötét pirosba hajló. Gyümölcshúsa közepesen szilárd. Jól szüretelhető. A szüret június végén kezdődik és októberig tart. Nagyon bőtermő. A szüret után minden hajtást tövig visszametszünk. A következő évben a termés az az évben fejlődött hajtásokon érik. Igen ellenálló a Phytophtorás gyökérrrothadással szemben. Hobbykertészek és termesztők számára egyaránt ajánljuk a málnanemesítés új generációjának e tagját.

Glen Ample

Korai érésű, igen hosszú érési idejű fajta. Bogyója nagy, vagy igen nagy, tompa kúp alakú. Színe középpiros, kevésbé fénylő. Íze kellemesen harmónikus. A termések viszonylag sokáig vesszőn tarthatók, kemény hús, jó szállíthatóság és tárolhatóság jellemzi. A vesszőin alig, vagy nem található tüske. Elsősorban friss fogyasztásra ajánlott, de fagyasztásra is kiválóan alkalmas fajta.

Golden Everest , a sárga sarjon termő málna.

A Golden Blisshez hasonló, sárga mutáció, ha lehet az alapfajnál még nagyobb gyümölcsmérettel, csillogó élénk sárga színnel!

Malling Promise

Korai érésű finom málna, közepes méretű gyümölcsökkel és megbízható, nagy hozammal.

Meeker (középkorai málna)

Középnagy- nagy gyümölcsű, nagyon jó ízű fajta. Bogyói kemények, fényesek, sötétpirosak, jól szállíthatók. Vírusoknak jól ellenáll és a Botrytis is kevés gyümölcsöt fertőz a bokrain. Növekedési erélye nagy, termőképessége közepes.

Polka

Az éves vesszői erősen tüskések, egyenesen növők, támrendszerként csak egyszerű dróthálóra van szüksége. Termése nagy, tompa kúp alakú, színe halvány pirosból sötét pirosba hajló. Gyümölcshúsa közepesen szilárd. Jól szüretelhető. A szüret június végén kezdődik és októberig tart. Nagyon bőtermő. A szüret után minden hajtást tövig visszametszünk. A következő évben a termés az az évben fejlődött hajtásokon érik. Igen ellenálló a Phytophtorás gyökérrrothadással szemben.
Hobbykertészek és termesztők számára egyaránt ajánljuk a málnanemesítés új generációjának e tagját.

Primeberry® Sugana

Ez az új sarjontermő málnafajta egy új lépcsőfokot jelent a málnatermesztők életében. A fajtára jellemző a jó állag, a nagy gyümölcsméret, a kiváló íz, a csillogó piros bogyószín, a hosszú érési idő és a 98%-os 1. osztályú gyümölcskihozatal. Kell ennél több? A bogyók súlya 6-7 g közötti, jól tárolható a termés hűtőben.
A Sugana konkurencia lehet a tavaszi idényben a Tulameennek, használható tavaszi termesztésre az ú.n. „long cane” szaporítóanyagja is. Jó tulajdonsága a Phytophtora gomba elleni tolerancia is.

Schöneman

Kései érésű, megbízhatóan minden évben termő, nagy gyümölcsű málnafajta. Feldolgozásra és friss fogyasztásra is kiválóan alkalmas!

Tulameen

Középkésői érésű, igen bőtermő, nagy hozamú fajta. Bogyója nagyméretű, megnyúlt, kúp alakú, középpiros színű, csillógó, igen tetszetős és remek ízű. A gyümölcshús kemény, emiatt a termés jól szállítható és tárolható. Érési ideje hosszú, sokáig szüretelhető. Vesszői erőteljes növekedésűek, enyhén fagyérzékenyek. Közepes mennyiségű sarjat hoz. Előnyös gyümölcstulajdonságai miatt, hazánkban valószínűleg igen kedvelt fajta lesz.

Willamette

Erős növekedésű fajta, termővesszői hosszúak. Közepes méretű, kúp alakú, piros-sötétpiros színű szilárd termése van. Íze közepes, jó. Könnyen szedhető. Vírusrezisztens, igen robosztus fajta, ellenálló gyökérbetegségekkel szemben is.